17. 6. 2024   |   svátek má Adolf
 

Vaječná pomazánka s hořčicí

Název Množství a jednotka
vejce 4 kusy
máslo 60 gramů
plnotučná hořčice 1 - 2 lžičky
bílý jogurt 1 lžíce
sůl

Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Vejce uvaříme natvrdo,vychladíme, oloupeme a nasekáme nadrobno. Smícháme se změklým máslem, hořčicí,jogurtem a podle chuti osolíme. Vše dobře promícháme.


 


RECEPTY

Spaghetti Frutti di mare (špagety s plody moře)

Postup: Špagety dáme vařit v dostatečném množství osolené vody. Na olivovém oleji ve... zobrazit recept

RECEPTY

Toskánské rizoto

Postup: Do hlubší pánve dáme máslo, drobně nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Na... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninové rizoto

Postup: V pánvi na lžičce másla udusíme zeleninu, mraženou, jakoukoli co máte rádi,... zobrazit recept

RECEPTY

Plněné bagety

Postup: Sýr (eidam, čedar, goudu) nastrouháme na jemném struhadle. Anglickou slaninu a... zobrazit recept

RECEPTY

Bůček s houbami

Postup: Bůček nakrojíme na plátky, prosolíme, potřeme grilovacím kořením , kmínem a... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...